Huis Verhuren in Rotterdam

Huis Verhuren in Rotterdam

Onbezorgd Uw Huis Verhuren in Rotterdam?

Geachte Verhuurder,

Als u op deze pagina bent beland, is de kans groot dat u op Google heeft gezocht naar manieren en tips om uw huis te verhuren in Rotterdam. Verhuur van een woning kan een leuk maandelijks inkomen opleveren. Er komen bij de verhuur ook veel zaken om de hoek kijken waar u op moet letten, om problemen te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sterke marketing van uw woning om goede kandidaat huurders aan te trekken, strenge huurdersselectie en een hoogwaardig huurcontract.

Wanneer u van plan bent uw huis in Rotterdam en omstreken te verhuren of als het al te huur staat: Rental Rotterdam™ neemt u graag alle zorgen uit handen. Van het ‘verhuur klaar’ maken van de woning, de bezichtigingen, de huurderselectie tot en met het inchecken van uw nieuwe huurder. Wij kunnen het gehele verhuurtraject voor u verzorgen.

Wij stellen de meest geschikte kandidaat aan u voor. Het is geheel aan u of u deze persoon als huurder accepteert. Na uw goedkeuring maken wij een huurdersdossier aan en stellen wij het huurcontract op, eventueel aangevuld met een garantstellingsverklaring. Zo wordt uw zekerheid verder vergroot. Door onze sterke marketing zijn wij in staat veel huuraanvragen te ontvangen. Daarom vinden wij snel een geschikte huurder voor uw huurwoning.

Vraag direct een GRATIS VERHUUR ANALYSE aan voor uw beleggingspand via het contactformulier op deze pagina. Of neem telefonisch contact op met één van onze specialisten (maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur, telefoonnummer: 010-2001222).

Of u nu uw Rotterdamse huis wilt verhuren of u gewoon op zoek bent naar gratis advies over welke verhuurmogelijkheden u heeft, wij horen graag van u!

Op naar een succesvolle verhuur,

Team Rental Rotterdam™

TIP: Onderaan deze pagina vindt u 5 tips om onbezorgd uw huis te verhuren in Rotterdam.

7 Redenen Om Te Kiezen Voor Rental Rotterdam™

 • Hoge Huurinkomsten, Optimaal Rendement
 • Voorkom Leegstand & Andere Problemen
 • No Cure, No Pay: Geen Verborgen Kosten
 • Strenge Screening & Huurderselectie
 • Hoogwaardige Huurcontracten
 • Kennis van Lokale Huurwetgeving
 • Vriendelijke & Professionele Service

Uw Huis Verhuren Zonder Zorgen

Bij Rental Rotterdam™ vinden we dat iedereen de kans moet krijgen zijn huis makkelijk en onbezorgd te verhuren. Vanaf de eerste bezichtiging tot en met de succesvolle verhuur van uw huis, zijn wij erop gericht u alle zorgen uit handen te nemen.

Heeft u een beleggingspand dat u aan expats wilt verhuren? Of gaat u voor werk naar het buitenland en wilt u uw huis in Rotterdam tijdelijk verhuren? Wij bieden u een vriendelijke en professionele verhuur service.

Het enige wat u hoeft te doen is het formulier hiernaast invullen. U ontvangt dan een gratis verhuur analyse op basis van de locatie en gegevens van uw woning. Wij horen graag van u!

Vul de Gegevens In Van de Woning Die U Wilt Verhuren & Ontvang een GRATIS Verhuur Analyse!

arrow

privacy Uw privacy is gewaarborgd. Geheel vrijblijvende analyse zonder enige verplichting tot afname van diensten.

óf bel 010-2001222 om direct te spreken met één van onze vriendelijke verhuurspecialisten

5 Tips Om Onbezorgd Uw Huis te Verhuren in Rotterdam

Tip #1 - Een Goed Huurcontract Is Goud Waard

Het huurrecht voor woonruimte is zeer complex. Het bevat veel wettelijke regelingen met zogenaamd ‘dwingend recht’. Dit betekent dat als in het huurcontract niet de wet wordt gevolgd de huurder overeenkomst mag negeren en een beroep kan doen op de huurwet. Als Rotterdamse verhuurder bent u dan in de aap gelogeerd want wat u bent overeengekomen met de huurder houdt geen stand voor de wet.

Omdat de wetgever vindt dat de huurder ten opzichte van de verhuurder een zwakkere positie heeft, krijgt deze extra wettelijke bescherming. Vooral wat betreft de beëindiging van de huurovereenkomst en de hoogte van de huurprijs. Voor u als verhuurder zeer belangrijke zaken. Het is van groot belang dat uw huurcontracten correct en volledig worden opgesteld, een kleine fout kan grote financiële gevolgen hebben.

Rental Rotterdam™ heeft jarenlange ervaring op de Rotterdamse verhuurmarkt en goede kennis van de Rotterdamwet, waardoor een huisvestingsvergunning (HVV) vereist wordt in bepaalde delen van de stad. Ook zijn wij op de hoogte van de specifieke Rotterdamse vereisten omtrent kamerverhuur. Laat ons uw huurcontract opstellen en profiteer van een onbezorgde verhuur van uw woning!

Sinds 1 juli 2016 is het mogelijk een tijdelijk huurcontract aan te gaan met een huurder voor een periode van maximaal 2 jaar. Gedurende deze periode ontstaat geen huurbescherming. Mocht u tijdelijk uw woning willen verhuren dan kunnen wij u adviseren over deze mogelijkheid.

Huis Verhuren in Rotterdam Huurcontract

Tip #2 - Check of Uw Woning Onder het Puntensysteem Valt

Het zogenaamde puntensysteem bepaalt de maximale huurprijs van uw verhuurwoning. Dit systeem geldt echter niet voor huurwoningen met een maandhuur boven de € 720,42 (2019). Boven deze huurgrens valt de verhuurwoning in de vrije sector en mag u zelf bepalen hoeveel huur u vraagt. Bij een puntentelling, die u zelf kunt uitvoeren op de website van de Huurcommissie, wordt uw beleggingspand gecheckt op een aantal punten. Opgeteld leveren deze punten een maximale huurprijs op. Anders gezegd geeft het puntensysteem, ook wel het woningwaarderingsstelsel genoemd, de kwaliteit van uw verhuurwoning weer.

Cruciale onderdelen van de verhuurwoning, waaronder de oppervlakte van de woning, de WOZ-waarde, het energielabel, de staat van de keuken en de eventueel aanwezige apparatuur en de staat van de badkamer (onder andere de vierkante meters betegeling) en de eventueel aanwezige apparatuur. Al deze onderdelen krijgen punten. Huurders die menen dat zij een te hoge sociale huur betalen mogen deze betwisten bij hun verhuurder. Wil de verhuurder niet meewerken dan kan de huurder de huurprijs laten toetsen bij de Huurcommissie.

De puntentelling geldt, zoals gezegd, niet voor woningen in de vrije sector. Daar bepalen verhuurder en huurder zelf de huurprijs. Het is dus voor een verhuurder van groot belang om te weten of je een sociale huurwoning verhuurt of een vrije-sector huurwoning. Rental Rotterdam™ adviseert u graag over de maximale huurwaarde van uw verhuur woning. Daarnaast kunnen wij u reeds voor de aankoop van een beleggingspand vertellen wat uw mogelijke huurrendement zal zijn en kunnen wij u helpen door slimme aanpassingen de huurprijs van uw sociale huurwoning te verhogen.

Tip #3 - Huisvestigingsvergunning: Check de Rotterdamwet

In bepaalde wijken van Rotterdam past de Gemeente huurderscreening toe. Om de leefbaarheid en veiligheid in deze straten te verhogen zijn er bijzondere maatregelen genomen, deze regels zijn opgenomen in de zogenaamde Rotterdamwet. Dat zou moeten leiden tot een aantrekkelijker woonklimaat. De regels voor het huren van een sociale huurwoning (zowel woonhuizen, appartementen, flats en kamerverhuur), huurwoningen in de vrije sector vallen er niet onder.

In de aangewezen Rotterdamwet wijken hebben een nieuwe bewoners vooraf toestemming nodig van de Burgemeester. Voordat de huurovereenkomst kan worden getekend onderzoekt de Gemeente of de betreffende persoon in het verleden overlast heeft veroorzaakt. In dat geval weigert de Burgemeester een huisvestingsvergunning af te geven en kan de persoon er niet gaan wonen.

Het is daarom voor verhuurders van belang van tevoren zekerheid te krijgen omtrent de status van kandidaat-huurders. Maken kandidaten een grote kans te worden geweigerd door de Gemeente, dan verdient het aanbeveling een andere huurder te selecteren. Dat bespaart veel tijd, moeite en geld. Het soort huurders dat wordt geweerd door de Rotterdamwet is überhaupt niet het type huurder wat je in een huurwoning wilt plaatsen.

Verder is het voor verhuurders van belang te weten dat de procedure voor het afgeven van een al dan niet positieve of negatieve woonverklaring tot wel 2 maanden in beslag kan nemen. De Gemeente heeft een achterstand en doet er in sommige gevallen lang over om tot een oordeel te komen. Tot het ogenblik dat er een positieve verklaring is mag u de huurder niet in de woning laten. De Rotterdamwet kan daarmee zorgen voor leegstand en derving van huurinkomsten. Rental Rotterdam™ adviseert u graag hoe u het ‘Rotterdamwet risico’ zo veel mogelijk kunt beperken.

Tip #4 - Zorg Voor Strenge Screening en Huurderselectie

Een probleemhuurder is de nachtmerrie van elke verhuurder. Bescherm uzelf als verhuurder met goede screening en selectie tegen fraude, achterstallige huur en illegale praktijken (denk onder andere aan Opiumwet problematiek). Het voorkomen van probleemhuurders is beter dan het genezen ervan.

Doordat het huurrecht meestal de kant van de huurder kiest, ook al houdt deze zich niet aan zijn huurverplichtingen, kost het maanden om een niet betalende huurder uit te zetten. Als de huurder een dag voor de zitting bij de Kantonrechter alsnog een deel van de achterstallige huur betaalt zal hij van de rechter vaak respijt krijgen. Probleemhuurders richten bovendien vaak schade aan uw huurwoning aan die u niet op hen kunt verhalen en zorgen ook nog eens voor overlast in de buurt.

Voldoe aan uw zorgplicht als verhurende partij maar blijf ook binnen de kaders van de wet. Het is verboden te discrimineren op basis van etniciteit, seksuele geaardheid en geslacht. Ook dient u rekening te houden met de privacy van de kandidaat huurder.

Kortom: pas strenge screening en selectie toe, zo beperkt u uw verhuurrisico’s. Rental Rotterdam™ is gespecialiseerd in huurderselectie zoekt voor u de beste kandidaat voor uw verhuurwoning.

Huis Onbezorgd Verhuren in Rotterdam

Tip #5 - Tijdelijk Huurcontract of Voor Onbepaalde Tijd?

Huurders zijn in Nederland goed beschermd. Dat maakt het moeilijk om een woning tijdelijk te verhuren, er ontstaat immers huurbescherming waardoor de huurder alleen uit eigen beweging hoeft te vertrekken. Met een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd heeft een huurder volledige huurbescherming. Vanaf 1 juli 2016 is het, door de Wet Doorstroming Huurmarkt, echter mogelijk de huurbescherming te omzeilen met een tijdelijk huurcontract. Je kunt er als verhuurder voor kiezen een huurcontract voor bepaalde tijd op te stellen.

Ook al is het huurcontract voor bepaalde tijd, er staat er een einddatum in het contract. Nog steeds dien je als verhuurder bij de huurder de huur schriftelijk aan te zeggen. In de aanzegging, die vanaf 3 maanden tot minimaal 1 maand voor de einddatum dient te geschieden, herinner je de huurder eraan dat de huur per einddatum wordt beëindigd. Zet deze datum daarom met een dikke stift in je agenda. Zeg je niet aan en verstrijkt de einddatum, dan is er toch huurbescherming ontstaan en mag de huurder blijven zolang hij wil.

De tijdelijke huurovereenkomst biedt de verhuurder niet alleen voordelen: de huurder kan binnen de bepaalde huurperiode wel tussentijds opzeggen, de verhuurder niet. Bij zelfstandige woonruimte mag het huurcontract een bepaalde periode van maximaal 2 jaar bevatten, bij onzelfstandige woonruimte (kamerverhuur) maximaal 5 jaar. Het is dus niet mogelijk een periode langer dan 2 jaar (zelfstandige woonruimte), respectievelijk 5 jaar (onzelfstandige woonruimte) overeen te komen. In dat geval ontstaat per direct huurbescherming.

Kortom: een tijdelijk huurcontract, mits wettelijk correct vorm gegeven, biedt een verhuurder de kans om een woning te verhuren zonder dat er huurbescherming ontstaat voor de huurder. Rental Rotterdam™ adviseert u graag hoe u deze contractvorm succesvol kunt implementeren in uw verhuurstrategie.

7 Redenen Om Te Kiezen Voor Rental Rotterdam™

 • Hoge Huurinkomsten, Optimaal Rendement
 • Voorkom Leegstand & Andere Problemen
 • No Cure, No Pay: Geen Verborgen Kosten
 • Strenge Screening & Huurderselectie
 • Hoogwaardige Huurcontracten
 • Kennis van Lokale Huurwetgeving
 • Vriendelijke & Professionele Service

Uw Huis Verhuren Zonder Zorgen

Bij Rental Rotterdam™ vinden we dat iedereen de kans moet krijgen zijn huis makkelijk en onbezorgd te verhuren. Vanaf de eerste bezichtiging tot en met de succesvolle verhuur van uw huis, zijn wij erop gericht u alle zorgen uit handen te nemen.

Heeft u een beleggingspand dat u aan expats wilt verhuren? Of gaat u voor werk naar het buitenland en wilt u uw huis in Rotterdam tijdelijk verhuren? Wij bieden u een vriendelijke en professionele verhuur service.

Het enige wat u hoeft te doen is het formulier hiernaast invullen. U ontvangt dan een gratis verhuur analyse op basis van de locatie en gegevens van uw woning. Wij horen graag van u!

Vul de Gegevens In Van de Woning Die U Wilt Verhuren & Ontvang een GRATIS Verhuur Analyse!

arrow

privacy Uw privacy is gewaarborgd. Geheel vrijblijvende analyse zonder enige verplichting tot afname van diensten.

óf bel 010-2001222 om direct te spreken met één van onze vriendelijke verhuurspecialisten

Neem Vandaag Contact Met Ons Op Voor Een GRATIS Verhuur Analyse!

 

 

 

 

 

 

 

WAAR WIJ ONZE VERHUURDIENSTEN AANBIEDEN

Wij verzorgen kwalitatief hoogwaardige verhuurdiensten voor eigenaren van beleggingsvastgoed in de regio Rotterdam. Verhuur via Rental Rotterdam™ uw woning of appartement in Rotterdam. Neem contact met ons op voor een gratis verhuur analyse als uw huis in één van de volgende postcode gebieden ligt:

Rotterdam 3000-3089: 3011 Stadsdriehoek/Rotterdam Centrum, 3012 Cool/Rotterdam Centrum, 3013 Rotterdam Centraal/Weena, 3014 Oude Westen, 3015 Dijkzigt, 3016 Scheepvaartkwartier/Nieuwe Werk, 3021-3022 Middelland, 3023 Nieuwe Westen, 3024 Coolhaveneiland, 3025 Bospolder, 3026 Tussendijken, 3027 Spangen, 3028 Oud-Mathenesse, 3029 Schiemond, Nieuw-Mathenesse, 3031 Rubroek, 3032 Agniesebuurt, 3033 Provenierswijk, 3034 Crooswijk, 3035-3036 Oude Noorden, 3037 Liskwartier, 3038 Bergpolder, 3039 Blijdorp, 3041-3042 Diergaarde Blijdorp/Kleinpolder, 3043 Overschie, 3044 Spaanse Polder, 3045 Rotterdam Airport, 3045 Zestienhoven, 3046 Schieveen, 3047 Bedrijvenpark Noord-west, 3051 Kleiwegkwartier, 3052-3053 Schiebroek, 3054 Hillegersberg Centrum, 3055 Molenlaankwartier, 3056 Terbregge, 3059 Nesselande, 3061 Kralingen-West, 3062 Kralingen-Oost, 3063 De Esch, 3064 Kralingseveer, 3065 ’s-Gravenland, 3066 Prinsenland, 3067 Het Lage Land/Oosterflank, 3068 Ommoord/Zevenkamp, 3069 Ommoord/Zevenkamp, 3071 Feijenoord/Noordereiland/Kop van Zuid, 3072 Afrikaanderwijk/Katendrecht, 3073 Bloemhof/Strevelswijk, 3074 Hillesluis, 3075 Vreewijk, 3076 Lombardijen, 3077 Oud-IJsselmonde/Stadion, 3078 Beverwaard/IJsselmonde, 3079 Groot-IJsselmonde, 3081 Tarwewijk/Maashaven, 3082 Oud-Charlois, 3083 Carnisse/Zuidplein, 3084 Zuiderpark/Wielewaal/Charlois, 3085 Zuidwijk, 3086 Pendrecht, 3087 Oud-Charlois/Waalhaven-Noord, 3088 Waalhaven-Zuid, 3089 Heijplaat.

Daarnaast verzorgen wij verhuurdiensten in omliggende steden zoals: Schiedam, Vlaardingen, Delft, Capelle aan den IJssel, Ridderkerk, Barendrecht, Rhoon, Poortugaal en Spijkenisse.